Releasefest Fredrik Forssell med band!

Fredrik Forssell Releaseparty

Fredrik Forssell släpper sitt debutalbum, EP:n ”Kärlek, hopp och tro” Det blir releasefest med bandet på Pet Sounds Bar i Stockholm den 14 maj.

En skiva fylld av passion och känsla är nu äntligen klar efter en längre tids hårt studioarbete. En försmak på denna EP, singeln ”Vi ska leva underbart”, släpptes hösten 2013.

 

En liten intervju med artisten Fredrik Forssell

Hur har arbetet med skivan varit?
— En lång process men roligt och utvecklande eftersom jag tillåtit mig att testa och utveckla materialet och arrangemangen t.ex. med pålägg av körer, gitarrer, percussion och riktiga stråkar på en låt.

Den här debutskivan kommer ju rätt sent, hur har din musikaliska bana varit?
— Jag skrev egna punkinfluerade texter och låtar redan i tonåren. Sen blev det musikstudier, gitarr med jazzinriktning, coverband och musik för teater och film. Genom åren samlade jag på mig texter och musikidéer som jag till slut ville göra något av. På sätt och vis har jag nu återupptagit det ofullbordade tonårsskrivandet men i mognare tappning. Som artisten Fredrik Forssell så är jag ju också sångare och frontfigur vilket har varit ett nytt steg för mig.

Vad handlar låtarna om?
— Texterna har kommit ur ett behov att både bearbeta och berätta något. Det handlar om det som berör mig själv i mitt liv. Det finns tyngre existentiella texter, glada, melankoliska och romantiska berättelser, en del om drömmar, kärlek, relationer mm. I det här projektet så har texterna varit det centrala, de ska berätta något och ha en mening. Därför känns det också mest naturligt att skriva på svenska. Titeln ”Kärlek, hopp och tro” finns med i texten på en låt och, tycker jag, representerar det jag vill säga med den här plattan. Det finns vemod och nostalgi men även hopp och livskraft.

Vad har du för influenser?
— Jag har äldre influenser som Ebba Grön och Thåström men också t.ex. Winnerbäck, Håkan Hellström, Tomas Andersson Wij, Bo Kaspers orkester m.fl.

Vad händer nu?
— Det blir releasespelning och fest! Det blir fler spelningar framöver och sen finns det en massa låtar som väntar på att bli färdiga. Förr eller senare blir det ett nytt album.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.